Pečený pstruh

Pečený pstruh je skvělou volbou pro milovníky rybích pokrmů a snadno se připravuje. Má jemné maso a při pečení si zachovává svou šťavnatost a chuť.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
  2. Pstruhy omyjeme a poté osušíme papírovým ubrouskem.
  3. Vytvoříme malé řezy na povrchu pstruhů nožem, aby se do masa dostaly aromatické bylinky a česnek.
  4. Smícháme olivový olej, šťávu z citronu, nasekaný česnek, sůl a pepř v misce. Poté tuto marinádu rozetřeme po celém povrchu pstruhů.
  5. Nalijeme zbývající marinádu do dutiny pstruhů.
  6. Pokládáme pstruhy na pekáč nebo na plech s pečicím papírem.
  7. Pečeme v předehřáté troubě po dobu přibližně 20-25 minut nebo dokud maso nebude dokonale upečené a mírně se loupat od kostí.
  8. Během pečení můžeme pstruhy jednou otočit, aby se upekli rovnoměrně ze všech stran.
  9. Po upečení můžeme pstruhy posypat čerstvými bylinkami.
  10. Pstruhy podáváme ihned, ideálně s grilovanou nebo pečenou zeleninou či brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 611.42 kcal | Protein: 60.10 g | Sacharidy: 2.20 g | z toho cukr: 0.33 g | Tuk: 38.85 g | z toho nas. MK: 6.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3925-peceny-pstruh