Pórková polévka

Připravte si tuto chutnou a jemnou polévku, která zahřeje vaše tělo a nabízí skvělý způsob, jak využít sezónních surovin.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Póry omyjeme důkladně pod tekoucí vodou a odstraníme vnější povrchové listy. Nakrájíme póry na tenká kolečka.
  2. Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej na středním ohni. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme je dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené póry do hrnce a smažíme je s cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud póry nezměknou a nezezlátnou.
  4. Přidáme nakrájené brambory do hrnce a promícháme je s póry. Pokračujeme v smažení další 2-3 minuty.
  5. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu na střední a vaříme polévku pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  6. Po uvaření použijeme mixér na rozmačkání a rozmixování zeleniny do hladké konzistence. Můžeme polévku přelít zpět do hrnce.
  7. Přidáme smetanu na vaření do polévky a promícháme. Vaříme ještě dalších 2-3 minuty, dokud se polévka zahřeje.
  8. Ochutnáme polévku a případně přidáme sůl a pepř podle chuti.
  9. Polévku nalijeme do polévkových misek a před podáváním ji můžeme ozdobit čerstvými bylinkami, jako je petržel nebo kopr. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 400.92 kcal | Protein: 8.71 g | Sacharidy: 53.82 g | z toho cukr: 12.35 g | Tuk: 15.06 g | z toho nas. MK: 5.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3911-porkova-polevka