Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi
Poctivý silný vývar, který nikdy nezklame. Navíc celestýnské nudle hladové strávníky zasytí ještě o něco více než ty klasické.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Na celestýnské nudle
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Slepičí maso omyjeme a vyskládáme na plech. Přidáme oloupanou mrkev, petržel a celer.
- Pečeme na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
- Vložíme maso a zeleninu do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavíme ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
- Přilijeme 1,5–2 l vody a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme tak, aby voda jen mírně bublala.
- Vaříme asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
- Vývar scedíme a vložíme do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
- Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidáme obrané maso a dochutíme ji solí a pepřem.
- Celestýnské nudle si připravíme vyšleháním všech ingrediencí na ně určených.
- Těsto postupně smažíme na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
- Hotové „palačinky“ krájíme na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
- Vývar podáváme s celestýnskými nudlemi. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 190.06 kcal |
Protein: 8.05 g |
Sacharidy: 30.66 g |
z toho cukr: 8.25 g |
Tuk: 3.05 g |
z toho nas. MK: 1.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3900-slepici-vyvar-s-celestynskymi-nudlemi