Houskový knedlík

Tradiční houskový knedlík je skvělým doplňkem k různým pokrmům, jako je guláš, pečené maso, omáčky, špenát nebo dušené zelí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mísy od robotu nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.
  2. Do důlku dáme špetku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5-10 minut odpočívat.
  3. Přidáme vejce, sůl a zapneme hnětení. Do uhněteného těsta vložíme na kostky nakrájený rohlík a lehce promícháme.
  4. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Po vykynutí vytvarujeme na pomoučeném vále dva knedlíky, které ještě chvíli necháme odpočinout.
  5. V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu a knedlíky do ní vložíme. Vaříme z každé strany 9 minut. Dohromady 18 minut.
  6. Po uvaření knedlíky vytáhneme a ihned propíchneme vidličkou, aby se nám nesrazily. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 565.96 kcal | Protein: 20.09 g | Sacharidy: 91.08 g | z toho cukr: 3.92 g | Tuk: 4.46 g | z toho nas. MK: 1.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3889-houskovy-knedlik