Pečené brambory s dipem jsou skvělou volbou pro všechny milovníky brambor a snadných večeří. Tento recept nabízí křupavé a dochucené brambory, které se perfektně doplňují s osvěžujícím a lahodným dipem. Příprava je rychlá a jednoduchá, ať už se chystáte na večeři pro rodinu nebo na neformální setkání s přáteli.
Ingredience (4 x porce)
Na brambory
Na dip
Postup přípravy
Brambory vydrhneme kartáčkem a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě doměkka.
Uvařené brambory slijeme a necháme okapat na papírové utěrce. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozmarýn a tymián nasekáme najemno a smícháme je v misce s česnekem a olejem, podle chuti osolíme a opepříme.
Plech vyložíme pečicím papírem a dáme na něj brambory. Každou zmáčkneme naplocho vidličkou tak, aby popraskala. Rozložíme je, aby se nepřekrývaly, a potřeme bylinkovým olejem.
Pečeme je v troubě předehřáté na 215 °C asi 15 minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Po vyjmutí z trouby je necháme trochu vychladnout a posypeme nasekanou pažitkou.
Připravíme si dip. Promícháme tvaroh s jogurtem a olejem, podle chuti přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a citron. Dochutíme solí, pepřem a cukrem a posypeme pažitkou. Dip podáváme k upečeným bramborám. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 532.24 kcal |
Protein: 15.92 g |
Sacharidy: 54.84 g |
z toho cukr: 6.72 g |
Tuk: 28.00 g |
z toho nas. MK: 7.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3854-farmarske-pecene-brambory