Tato roláda je ideální pro všechny milovníky ořechů a sladkých dobrot. Je křehká, lehká a plněná šlehačkovým krémem. Perfektně se hodí jako dezert k jakékoliv příležitosti.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
V míse si vyšleháme do pěny oddělené žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Zvlášť ušleháme z bílků tuhý sníh a stěrkou jej zapracujeme do žloutkové hmoty.
Nakonec vmícháme nasekané ořechy (trochu si necháme bokem na dozdobení rolády) a vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 10-20 minut. Upečený plát necháme na plechu mírně vychladnout.
Opatrně jej pak překlopíme spodní stranou nahoru na pracovní plochu, na čistý papír na pečení. Z povrchu upečeného plátu sejmeme původní papír.
Mezitím si vyšleháme smetanu se ztužovačem. Na upečený plát pak naneseme vrstvu našlehané smetany (trošku si necháme bokem na potření hotové rolády) a plát pomocí pečicího papíru srolujeme.
Povrch rolády ozdobíme zbytkem krému a ořechů.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 292.01 kcal |
Protein: 5.17 g |
Sacharidy: 24.17 g |
z toho cukr: 23.49 g |
Tuk: 19.91 g |
z toho nas. MK: 8.50 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3823-orechova-rolada-se-slehackou