Pohanková polévka s pórkem a červenou cibulí

Pohanková polévka je vynikající volbou pro ty, kteří hledají zdravou a výživnou alternativu klasickým polévkám.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na kousky nakrájený očištěný pórek a na kousky nakrájenou červenou cibuli. Chvíli restujeme.
  2. Pohanku si propláchneme v teplé vodě a vsypeme do hrnce. Krátce orestujeme a zalijeme vodou.
  3. Přidáme bujón, sůl, pepř, medvědí česnek. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí pohanky asi 15 minut.
  4. Po uvaření můžeme přidat nasekaný čerstvý libeček nebo petrželku a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 294.09 kcal | Protein: 7.65 g | Sacharidy: 42.78 g | z toho cukr: 2.85 g | Tuk: 8.57 g | z toho nas. MK: 1.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3817-pohankova-polevka-s-porkem-a-cervenou-cibuli