Pohanková polévka je vynikající volbou pro ty, kteří hledají zdravou a výživnou alternativu klasickým polévkám.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na kousky nakrájený očištěný pórek a na kousky nakrájenou červenou cibuli. Chvíli restujeme.
Pohanku si propláchneme v teplé vodě a vsypeme do hrnce. Krátce orestujeme a zalijeme vodou.
Přidáme bujón, sůl, pepř, medvědí česnek. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí pohanky asi 15 minut.
Po uvaření můžeme přidat nasekaný čerstvý libeček nebo petrželku a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 294.09 kcal |
Protein: 7.65 g |
Sacharidy: 42.78 g |
z toho cukr: 2.85 g |
Tuk: 8.57 g |
z toho nas. MK: 1.27 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3817-pohankova-polevka-s-porkem-a-cervenou-cibuli