S krevetami je trocha práce při čištění. Musíte oddělit hlavu, poté oloupat krunýř a ve spodní části i horní části vytáhnou střívko. Dobře opláchneme vodou a máme nachystáno.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Očištěné krevety si osolíme, opepříme.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme krevety. Opečeme zprudka z každé strany zhruba 3 minuty.
Oloupaný česnek si nakrájíme na drobné kousky. Omytou petrželku si také nakrájíme nadrobno.
Opečené krevety posypeme česnekem, petrželkou, zalijeme citronovou šťávou, krátce orestujeme a můžeme podávat.
Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 102.00 kcal |
Protein: 1.01 g |
Sacharidy: 4.50 g |
z toho cukr: 0.84 g |
Tuk: 9.18 g |
z toho nas. MK: 1.27 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3721-krevety-na-cesneku-s-citronem-a-petrzelkou