Přebytek salátových okurek můžeme zavařit a tím si vytvoříme zásobu vitamínů na zimu. Salát je po otevření jako čerstvý. Stačí jen přidat najemno nakrájenou cibulku.
Ingredience (6 x sklenic (0.7 l))
Postup přípravy
Okurky opláchneme. Slupku můžeme nechat.
Nastrouháme nejlépe na robotu na hrubším struhadle a vložíme do mísy.
Ve vyšší nádobě si smícháme ocet s cukrem a dekem. Mícháme do úplného rozpuštění.
Nálevem přelijeme okurky, dobře promícháme a necháme 2 hodiny odstát.
Salát napěchujeme do dobře umytých sklenic, zavíčkujeme. Vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 10 minut při 85 stupních. Necháme vychladnout a skladujeme v chladu.
Po otevření už stačí jen přidat nadrobno nakrájenou cibuli a opepřit.
Nutriční hodnoty (1 x sklenic (0.7 l))
Energ. hodnota: 502.00 kcal |
Protein: 4.92 g |
Sacharidy: 112.18 g |
z toho cukr: 111.33 g |
Tuk: 1.33 g |
z toho nas. MK: 0.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3562-zavareny-okurkovy-salat