Jahodový sorbet

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z vody a cukru připravte rozvar. Až bude cukr s vodou svařený, nechte ho mírně zchladnout.
2.
Jahody umyjte, odstraňte z nich lístky a následně je rozmixujte na pyré.
3.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho osolte.
4.
Do směsi z jahod přidejte šťávu z citronů, lístky máty a vyšlehaný sníh.
5.
Vše nakonec přidejte k cukrovému rozvaru a dobře promíchejte.
6.
V případě, že se vám směs nechce spojit, rozmixujte ji tyčovým mixérem.
7.
Poté vlijte sorbetovou směs do formiček na ledňáky nebo do větší nádoby a uložte do mrazáku.
8.
Po uložení sorbet každou půl hodinu vytáhněte a promíchejte. Poté ho dejte zpět zamrazit.
9.
V tomto postupu pokračujte tak dlouho, dokud nebude mít tu správnou sorbetovou konzistenci.
10.
Hotový sorbet pak porcujte pomocí kopečkovače na zmrzlinu a ihned podávejte.
11.
TIP: Pokud máte zmrzlinovač, použijte na přípravu sorbetu raději tento stroj.

Od: Barbora, 29.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
5 min vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
128.56 kcal
Protein
1.62 g
Sacharidy
z toho cukr
29.81 g
29.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.27 g
0.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama