Výborná buchta, která hraje několika barvami. Nejlepší je s třešněmi nebo jahodami, drobné ovoce zůstává hezky na povrchu. Při přípravě v pekáči je buchta krásně vysoká, ale můžete použít i klasický hluboký plech.
Ingredience (20 x porce)
Tvarohové těsto
Na ozdobení
Postup přípravy
Nejprve si vypeckujeme třešně a nakrájíme na poloviny.
Do robotu dáme ingredience na základní těsto. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem, pak přidáme olej a mléko. Smícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva.
V druhé míse vyšleháme tvarohové těsto. Vše smícháme a prošleháme šlehačem.
Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou (nebo použijeme pečící papír) a troubu rozehřejeme na 180 °C.
Nalijeme základní těsto do pekáče, 1/3 necháme. Do 1/3 vmícháme lžíci kakaa a nalijeme na první těsto cik-cak.
Polijeme tvarohovým těstem a posypeme třešněmi. Dáme péct na 30 až 40 minut, před podáváním pocukrujeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 229.02 kcal |
Protein: 5.67 g |
Sacharidy: 31.25 g |
z toho cukr: 18.55 g |
Tuk: 9.18 g |
z toho nas. MK: 2.65 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3339-tresnova-buchta-s-tvarohem-z-pekace