Na linecké těsto naleznete spoustu receptů. Tradiční recept vyznává poměr surovin 3 ku 2 ku 1. Vyzkoušeli jsme letos linecká kolečka podle tradiční receptury a jsou výborná. Poměr surovin je třeba dodržet, ale výsledné množství je na vás.
Ingredience (40 x porce)
Na potření
Na plechy
Postup přípravy
Citron dobře umyjte a kůru nastrouhejte na jemném struhadle. V míse smíchejte se změklým máslem, cukrem a moukou. Přidejte žloutek.
Důkladně propracujte, nejlépe rukou. Jakmile se těsto spojí ve váleček, uložte do lednice do sáčku nebo do uzavíratelné krabičky. Nechejte do druhého dne.
Vytáhněte z lednice minimálně hodinu před zpracováním. Vyválejte plát tenký 1 mm a vykrajujte kolečka. Skládejte na sádlem vymazaný plech.
Na plech skládejte vždy stejný tvar. Do druhé poloviny těsta vykrojte menším vykrajovátkem otvor.
Pečte na 160 °C asi 10 minut. Hotové nechejte v krabici týden a poté slepujte marmeládou plný kus a kus s otvorem. Pokud byste slepovali hned, kolečka by se lámala.
Cukrujte až před podáváním.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 75.28 kcal |
Protein: 0.88 g |
Sacharidy: 8.04 g |
z toho cukr: 2.48 g |
Tuk: 4.35 g |
z toho nas. MK: 2.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3296-linecka-kolecka-3-2-1