Václavkový guláš je oblíbený snad u všech houbařů. Jediné, na co si musíme dávat pozor je, abychom houby dobře povařili. Václavky jsou hůře stravitelné a při nedostatečné tepelné úpravě by nám mohly způsobit zažívací potíže.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Václavky si očistíme vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Poté slijeme vodu a propláchneme.
V hrnci si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme.
Zaprášíme paprikou, kmínem a přidáme houby. Znova restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme na kousky nakrájené rajče. Necháme provařit zhruba 20 minut.
Mouku si rozkvedláme s vodou, aby nám vzniklo hladké těstíčko, vlijeme do vroucího guláše. Provaříme dalších 10 minut.