Tento recept je vhodný pro vegetariány. Neobsahuje maso a přesto ho vás jeho chuť ohromí.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Cuketu si omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme chvíli vypotit. Vodu slijeme.
V hrnci si rozehřejeme trochu oleje, vložíme 1 cibuli nakrájenou na drobno a necháme zesklovatět.
Vsypeme nastrouhanou cuketu, restujeme dokud nám cuketa nezměkne. Nejlépe ji nechat na skus, aby nám křupala. Jak máme hotovo odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Přendáme do mísy, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na drobno nakrájené kapary a všechno koření včetně kečupu, hořčice a worcestrové omáčky. Promícháme a necháme chvíli odležet.
V topinkovači si připravíme topinky. Kdo má raději tak může připravit na sádle či oleji v pánvi.
Topinky potřeme česnekem, navrstvíme tatarák, ozdobíme kolečkami červené cibule.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 167.17 kcal |
Protein: 5.74 g |
Sacharidy: 29.80 g |
z toho cukr: 11.88 g |
Tuk: 1.90 g |
z toho nas. MK: 0.36 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3213-cuketovy-tatarak