Pohankový salát s tuňákem
Rychlý salát, který si můžeme dát na oběd, ale i večeři. Zasytí a vychlazený skvěle chutná.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Pohanku si propláchneme a vsypeme do vařící osolené vody. Stáhneme plamen a necháme vařit asi 10 minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
- V míse si smícháme na drobno nakrájenou cibuli, jarní cibuli na kolečka, omytou rukolu a tuňáka.
- Přidáme studenou pohanku, osolíme, opepříme, vsypeme salátové koření.
- Na konec vlijeme olivový olej, citrónovou šťávu, promícháme a dáme vychladit do lednice.
- Při podávání můžeme doplnit o vařené vejce.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 269.35 kcal |
Protein: 13.97 g |
Sacharidy: 31.14 g |
z toho cukr: 0.74 g |
Tuk: 8.61 g |
z toho nas. MK: 1.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3121-pohankovy-salat-s-tunakem