Výborná polévka provoněná majoránkou a česnekem. Můžete ji na talíři dochutit trochou zakysané smetany nebo přidat chlebové krutony.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Hrách namočíme přes noc do vody. Poté přidáme bujón a na kolečka nakrájenou mrkev. Vaříme do změknutí, přiléváme vodu.
V jiném, větším, hrnci připravíme bešamel. Rozehřejeme máslo a přidáme mouku, rychle mícháme a zaléváme mlékem. Za stálého míchání přilijeme do bešamelu uvařený hrášek a mrkev.
Chvíli povaříme a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Nakonec rozetřeme v dlaních majoránku. Chvíli povaříme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 117.88 kcal |
Protein: 4.92 g |
Sacharidy: 13.42 g |
z toho cukr: 2.22 g |
Tuk: 4.82 g |
z toho nas. MK: 2.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3007-hrachova-polevka-na-besamelovem-zakladu