Smetanová zmrzlina s tvarohem a kefírem

Výborná domácí zmrzlina, která je už při přípravě krásně hustá a nadýchaná. Nepodceňujte dlouhé a důkladné šlehání, zmrzlina se při nalévání musí pomalu táhnout, podobně jako hotový pudink.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Smícháme vše kromě smetany. Důkladně prošleháme mixérem. Přidáme smetanu a začneme pomalu zašlehávat.
  2. Šleháme alespoň 10 minut, hmota hezky zhoustne. Rozléváme do formiček na nanuky nebo do krabiček.
  3. Necháme důkladně zmrznout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 162.99 kcal | Protein: 3.59 g | Sacharidy: 14.79 g | z toho cukr: 14.76 g | Tuk: 10.12 g | z toho nas. MK: 6.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2925-smetanova-zmrzlina-s-tvarohem-a-kefirem