Bezlepkový semínkový chléb

Rozpalte troubu a pojďte si upéct jednoduchý, časově nenáročný chlebík, který je plný zdravých ingrediencí a navíc bez lepku.

Jeho základ tvoří především různý poměr semínek. Obsahuje vlákninu a je nabitý zdravými tuky, které jsou tělu prospěšné. Upečený chleba si můžete dát ke snídani, nebo jako svačinku během dne. Vychutnejte si ho se šunkou, nebo lučinou a pokud zrovna nedržíte dietu, nebo máte děti, které milují sladké, sáhněte po domácí marmeládě, nebo oříškovém másle.

Ingredience (20 x ks)

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Suché ingredience smícháme v misce. Přidáme vejce, zakysanou smetanu, rozpuštěný olej a vše důkladně promícháme. Vzniklé těsto nalijeme do formy na chléb vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 50 minut. Hotový chléb necháme vychladnout a poté krájíme.
  2. Do chleba můžete přidat i různé bylinky jako například tymián, rozmarýn, česnek nebo kmín.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 194.29 kcal | Protein: 6.73 g | Sacharidy: 2.67 g | z toho cukr: 0.80 g | Tuk: 16.98 g | z toho nas. MK: 4.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2886-bezlepkovy-seminkovy-chleb