Česká klasika a výborný způsob, jak zpracovat starší pečivo. Rohlíky a housky proměníte ve slaďounký dezert plný rozinek a ořechů. Kefír mu dodá příjemnou sladkokyselou příchuť.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Ve větší míse smícháme mléko, kefír, cukry, skořici, citronovou šťávu a rumové aroma. Dobře promícháme.
Jablka oškrábeme ze slupky, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Ořechy nasekáme nahrubo.
Menší pekáč vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu rohlíků. Zalijeme směsí mléka (cca ½ směsi). Posypeme rozinkami a ořechy, poklademe jablky.
Přidáme druhou vrstvu rohlíků. Do zbývající směsi mléka rozmícháme 2 vejce. Zalijeme druhou vrstvu rohlíků.
Dáme péct pod poklici do trouby na 180 stupňů na 30 minut. Odklopíme víko a pečeme 5 minut.
Ušleháme sníh z bílků a navrstvíme nahoru. Znovu zapečeme asi 15 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,614.73 kcal |
Protein: 45.50 g |
Sacharidy: 130.72 g |
z toho cukr: 124.20 g |
Tuk: 23.68 g |
z toho nas. MK: 6.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2842-kefirova-zemlovka