Pesto z pečených červených paprik můžete použít k těstovinám, jako omáčku k masům nebo jen jako pomazánku na pečivo.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Papriky očistěte a rozkrojte na poloviny. Rozložte na plech a dejte péct do trouby na grilovací program, dokud nebude slupka černá (asi 25 minut).
Papriky vyndejte, dejte do misky a přikryjte asi na 15 minut, aby se spařily. Slupka pak půjde snadno sundat.
Mezitím si opražte piniové ořechy.
Z paprik sundejte slupku.
V kuchyňském robotu rozmixujte piniové ořechy a česnek. Poté přidejte oloupanou papriku, opět rozmixujte. Přidejte parmazán, sladkou papriku, opepřete a opět zamixujte. Nakonec přidejte olivový olej a už jen lehce zamixujte.
Skladujte v lednici, kde pesto vydrží několik dní.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 258.91 kcal |
Protein: 5.54 g |
Sacharidy: 8.88 g |
z toho cukr: 6.78 g |
Tuk: 21.40 g |
z toho nas. MK: 3.17 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2639-pesto-z-pecenych-cervenych-paprik