Hrachová polévka s klobásou bez mouky

Hrachová polévka je v české kuchyni klasikou. Polévka je vydatná, zdravá a skvěle chutná i přesto, že není zahuštěná.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrách si dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, nejlépe den před vařením. V den vaření vodu slijeme, doplníme zeleninovým vývarem a dáme vařit na plotnu.
  2. Vaříme hrách do změknutí asi 50 až 60 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli a klobásy na kostičky a na sádle opečeme do zlatova.
  3. Uvařený hrách odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Poté dochutíme, solí, prolisovaným česnekem a v dlaních rozmělněnou majoránkou.
  4. Při podávání posypeme opraženou cibulkou a klobásou. Kdo chce může přidat opečený chleba.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 362.10 kcal | Protein: 17.61 g | Sacharidy: 38.48 g | z toho cukr: 3.91 g | Tuk: 15.21 g | z toho nas. MK: 4.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2559-hrachova-polevka-s-klobasou-bez-mouky