Hokaido kompot připravujeme často v sobotu večer, aby byl k nedělnímu obědu. Dýně si chuťově s grepem výborně rozumí. Kompot připravujeme v malém množství, nezavařujeme.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Dýni očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na drobné kousky. Je lepší ji okrájet ze slupky, ale není to nutné.
Grep očistíme a použijeme jen dužinu.
Do hrnce dáme vodu s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Přidáme nakrájenou dýni a grapefruit. Přivedeme k varu.
Ztlumíme teplotu a vaříme do změknutí dýně, asi 10 minut. Necháme vychladit a uložíme do lednice do druhého dne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 65.77 kcal |
Protein: 0.87 g |
Sacharidy: 14.04 g |
z toho cukr: 12.68 g |
Tuk: 0.39 g |
z toho nas. MK: 0.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1980-hokaido-kompot-s-grepem