Čočku propláchneme a na chvilku namočíme do studené vody. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. V hrnci rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme dozlatova.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. K osmažené cibuli přidáme kari a garam masalu. Lehce osmažíme, přisypeme nakrájená rajčata a dusíme doměkka.
Namočenou čočku slijeme, přisypeme do hrnce s rozmixovanou směsí, přidáme passatu, vývar, bylinky a vaříme do změknutí čočky. Cca 15 minut. Před koncem zlehka ochutíme sójovou omáčkou.
Podáváme s uvařenou rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 318.25 kcal |
Protein: 17.28 g |
Sacharidy: 43.69 g |
z toho cukr: 8.12 g |
Tuk: 5.34 g |
z toho nas. MK: 0.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1574-indicka-cocka